Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean velit sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit ipsum consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris.

Image Alt

Турнир

МЕСЕЦ НА СПОРТОТ е едномесечен спортски турнир за бизнис единките во Македонија, наменет за развој на рекреативниот спорт и Team Building помеѓу вработените кој ќе се одржува по 13-ти  пат оваа година во СЦ ФОРЦА со почеток на  10.09.2020 кој е  прераснат  во традиција на дружење и забава на голем број вработени во најдобрите и најсилните Македонски компании.

Пријавувањето е отворено за сите компании кои ќе состават екипи од своите вработени, во еден од спортовите: фудбал, баскет, одбојка на песок,пинг понг,трчање,куглање.

На турнирот може да се натпреваруваат и мажи и жени, зависно од пропозициите за пријавување екипи за секој спорт соодветно.

Натпреварите се играат во вечерните часови (после 19:00), во текот на работните денови .Оваа година за прв пат ке се одржи Месец на спортот на отворените игралишта на Форца Спорт – Гимназија Орце Николов.

Комплетниот распоред ќе се објави по официјалното ждребање, пред почеток на натпреварите.

За време на натпреварите е обезбедена лекарска супервизија,судии од федерациите за секој спорт.

Фудбал

Баскет

Одбојка на песок

Трчање

Куглање

Пинг Понг

КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ

Домашен тим
Домашен тим
Match vs image
Гостински тим
Гостински тим
последни натпреварисите натпревариследни натпреварифудбал
Дома – Гости
28th December 2019, 18:00
Домашен тим
Домашен тим
Match vs image
Гостински тим
Гостински тим
последни натпреварисите натпревариследни натпреварифудбал
PSG – United
28th December 2019, 18:00
Домашен тим
Домашен тим
Match vs image
Гостински тим
Гостински тим
последни натпреварисите натпревариследни натпреварифудбал
Barcelona – Real
28th December 2019, 18:00
Sorry, no posts matched your criteria.

Sorry, no posts matched your criteria.

Sorry, no posts matched your criteria.

НАГРАДЕНИ 2019

Фудбал                             Halk Banka

Баскет                                Solutinade

Одбојка на песок           Seavus

Пинг понг мажи             Zaltko Rikalovski Mepso

Пинг понг жени              Verica Gjorgieva Seavus

Трчање 5km мажи         Igor Stojanovski Halka Banka

Трчање 5km жени          Melita Ronih Nova

Трчање 10km мажи        Igor Stojanovski Halka Banka

Трчање 10km жени         Melita Ronih Nova

Викенд Рафтинг на Тара, наградените учесници за освоено прво место во екипни спортови на МЕСЕЦ НА СПОРТОТ 2011

I место екипно: СТОПАНСКА БАНКА

II место екипно: АЛМА М

III место екипно: ЏОНСОН КОНТРОЛС

Спортски Центар ФОРЦА