Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean velit sollicitudin, lorem quis bibendum auctor, nisi elit ipsum consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris.

Image Alt

Регулатива за учество

Право на учество

 • Право на учество на МЕСЕЦ НА СПОРТОТ 2020 имаат сите клиенти кои ќе пријават учество со играчи кои се аматери и не се регистрирани како активни спортисти во првите три лиги во некој од спортовите во кои се пријавуваат (фудбал, футсал, кошарка, одбојка, пинг – понг,куглање,трчање) во последните 3 (три) години. Проверката ќе се врши според спортската федерација на Р Македонија од соодветниот спорт за времетраeње на МЕСЕЦ НА СПОРТОТ 2020 (по пријава од противничка екипа)

Потребна документација за пријавување на екипа:

 

 • Апликациите за учество треба да се пополнат и испратат најдоцна до 06.05.2020 (среда)
 • За идентификација на вработените потребни се следните документи:
  • заверена потврда од компанијата – список на пријавените играчи со потврда дека истите се во редовен работен однос во компанијата

Превземи пропозиции за натпреварување за сите спортови соодветно: ФУДБАЛ, БАСКЕТ,ОДБОЈКА НА ПЕСОК, ПИНГ – ПОНГ,КУГЛАЊЕ,ТРЧАЊЕ.

за евентуални нерегуларности во врска со пријавените учесници, екипите ќе бидат дисквалификувани без враќање на котизацијата за учество. ФОРЦА СПОРТ го задржува правото да побара М1/М2 образец во текот на натпреварите. Исто така, ФОРЦА СПОРТ може да врши проверка за играчите во соодветната спортска федерација.

*за компании со помалку од 20 вработени, дозволено е спојување со втора компанија со помалку од 20 вработени со цел да се состави една екипа во некој од спортовите.

Пријавување

 • Пријавувањето за учество се вржи на самата страна на www.mesecnasportot.com , a може да се изврши и на телефон   071 33 43 43.
 • Краен рок за пријавување: 06.05.2020 (среда)
 • Почеток на турнирот 11.05.2020 (понеделник)
 • Спорт
Котизација Број на натпреварувачи
Фудбал 400,00 € 6+4
Баскет 300,00 € 3+4
Одбојка на песок 300,00 € 6+4
Пинг Понг 30 € (50,70€) 1,(2,3)
Куглање 300,00 € 4+2
Точак Offroad 25,00 € 1
Точак Onroad 25,00 € 1
Точак Мавровско езеро 31 km 60,00 € 1
Точак Gran Fondo + 100 km 70,00 € 1
Трчање 5 km 15,00 € 1
Трчање 10 km 15,00 € 1
Трчање Trail Running 25,00 € 1
Трчање штафета 4×2 km 70,00 € 4
* ПАКЕТ СПОРТОВИ
(фудбал, баскет, одбојка ,точак сите
дисциплини,куглање,трчање сите
дисциплини+ 2 учесници пинг понг)
1,400,00 € 48

Цените се без ДДВ 18%

 • За секоја втора пријавена екипа во ИСТ СПОРТ од ИСТАТА КОМПАНИЈА се одобрува попуст од 10%
  Во пакет спортови за секој нареден пинг понг играч цената е дополнителни 15 евра по играч